ACV Bali Tours

Esküvő Balin...

 

Az indonéz törvények kimondják, hogy a házasságkötés csak akkor érvényes, hogy ha felekezeti esketés előzte meg a polgárit. Tehát ahhoz, hogy Indonéziában (így Bali szigetén is) valaki hivatalosan házasságot kössön, mind az egyházi, mind a polgári szertartásnak meg kell történnie.

Nem lehet törvényes esküvőt lebonyolítani kizárólag a polgári esküvő megtartásával (kivétel csak akkor, ha előzőleg igazolni tudják az egyházi házasságlevél bemutatásával, hogy már megtörtént a felekezeti esketés).

Az egyházi szertartás formájánál öt vallás közül lehet választani: katolikus, protestáns, hindu, iszlám vagy buddhista. Nagyon fontos, hogy mindkét fél egyazon vallású legyen! Az európai külföldiek általában a katolikus, és még gyakrabban a protestáns formát választják. A Bali szigeti katolikus egyházi ügyintézés igen hosszadalmas, kb. másfél hónapot vesz igénybe, és igen sok iratot/igazolást kérnek hozzá. Ha nem komoly gyakorló katolikus a jegyespár, azt javasoljuk, hogy a protestáns formát válasszák, mert a szertartás ugyanúgy keresztény szellemben, nagyon szép és megható keretek között zajlik, de annak az ügyintézése gyorsabb és egyszerűbb. Magát a szertartást lehet szállodában vagy hindu templomban, de kívánságra más helyszínen is akár hivatalos, vagy szimbolikus jellegűt tartani.

A Balin kötött házasság Magyarországon honosítható!

Választható szállodák:

-Kupu Kupu Barong Villas and Tree Spa

-Hotel Tjampuhan & Spa

-Pan Pacific Nirwana Resort

-Puri Santrian

-Matahari Beach Resort & Spa

-Nusa Dua Beach Hotel & Spa

-Ayodya Resort Bali

-The Discovery Kartika Plaza

-The Westin Nusa Dua